instalatie-bransament-apa

Bransament apa

Executia unui bransament de apa

Bransamentul de apa asigura conectarea intre reteaua publica de distributie (statia de hidrofor sau statia de pompare) si reteaua interioara a unei incinte, a unei cladiri sau a unei zone industriale.

Instalatia unui bransament de apa este alcatuita dintr-un set de conducte si accesorii care preiau apa din conducta publica si o transporta pana la punctele de consum.

Bransamentul se compune din:

Colier cu priza;

Conducta de racord;

Caminul de bransament;

Robinetul sau vana de concesie;

Contorul de bransament (apometru).

A

Colierul cu priza se amplaseaza in punctul de racordare la reteaua publica de apa, dupa care se instaleaza perpendicular pe frontul caldirii conducta de racord, astfel incat lungimea ei sa fie cat mai mica, iar strapungerea funadatiilor la intrarea in cladire sa fie facuta cat mai usor. Dimensiunea conductei racord poate avea diametre de la 32-40 pana la 110 mm, iar aceasta se monteaza sub adancimea de inghet (intre 0,8 m – 1,5 m adancime).

Caminul de apometru se construieste in forma circulara sau dreptunghiulara, din beton armat, echipat cu rama cu capac din fonta carosabil sau necarosabil.

Bransamentul de apa este prevazut cu un robinet de concesie care se va instala subteran. Prin intermediul acestui robinet se poate opri apa in cazul unei defectiuni a bransamentului.

Apometrul sau contorul este aparatul care masoara cantitatea de apa consumata de utlizator. Se monteaza pe conducta, la limita proprietatii utilizatorului, in caminul de bransament.

Daca aveti o solicitare, va rugam sa ne lasati un mesaj!