executie instalatie gaze

Executia instalatiei de gaze naturale

Instalatii interioare, exterioare si coloane pe spatiul comun al blocului

Pasi in executia instalatiei:

Bransament de la conducta de distributie stradala;

Robinet bransament;

Regulator presiune;

Montare tevi si fitinguri;

Electrovalva;

Robinete legatura centrala termica;

Stabilizator presiune pentru centrala termica;

Centrala termica;

Stabilizator presiune pentru masina de aragaz;

Robinete legatura masina de aragaz;

Masina de aragaz;

Detector gaze naturale.

Instalatiile de alimentare cu gaze naturale se realizeaza consultand proiectul tehnic al lucrarii. Traseele conductelor sunt pe cat posibil de rectilinii si nu se vor intersecta cu obiecte ce pun in pericol functionarea acestora in conditii de siguranta.

Conductele instalatiilor pot fi Supraterane (material-otel) sau Subterane (material-polietilena).

Instalatiile Supraterane (otel) se folosesc in principal la blocuri, vile, hale si alte constructii. Beneficiarul isi aleage tipul de conducta avand in vedere legislatia in vigoare. Detalii si suport vor fi acordate de catre inginerii nostrii in momentul expertizarii imobilului ce este supus alimentarii.

teava-otel-gaze-naturale

Conductele metalice necesita protectie impotriva coroziunii, rugina, acestea reprezentand un pericol pentru functionarea si durabilitatea conductelor. Dupa verifcarea conductelor la proba de presiune si etanseitate cu aer, se protejeaza folosind grund si vopsea.

Instalatiile Subterane (teava polietilena) se folosesc la exterior datorita proprietatilor (rezistenta temperatura, greutatea) si se plaseaza in santuri de pamant pentru a nu afecta estetic constructia cladirii. Conductele subterane se protejeaza cu tub de PVC, se aseaza pe pat nisip ingropandu-se astfel incat sa nu afecteze alte lucrari. Tevile de polietilena nu se monteza in interiorul constructiilor.

teava-gaze-din-polietilena

Daca aveti o solicitare, va rugam sa ne lasati un mesaj!